2012. március 23., péntek

Krumpli-Hagyma-Szalonna

Te mit tennél egy falusi vendégasztalra?

Egy ötlet:
Ha jót akarunk enni, általában -persze nem mindenki- nehéz, laktató, amolyan régi vágású ételek után nyúlunk. Télen gyakran héjában sült krumpli, szalonna, és persze hagyma a vacsoránk. Nyáron már kevésbé választjuk ezt a menüt, mert már nem kívánja a szervezetünk a nehéz, zsíros falatokat. Idén már nem biztos hogy sor kerül rá, de egy hűvösebb este még érdemes bedobni néhány szem krumplit a sütőbe, felszeletelni a hagymát, és katonázni a szalonnát. Szinte érzem a sült illatot, a sós szalonna nehéz de kívánatos ízét, a hagyma orrcsavargató aromáját, amit néha bazsalikommal bolondítunk meg, olajjal megöntve. Ehhez finom tea dukál, tehát már csak ezért sem esszük nyáridőben.
Ha van kedved, és időd, edd ezt péntek este, mindjárt megérzed, hogy ettél!:-))

Jó tanács!
A krumplit szúrogasd ki, nehogy szétpukkadjon.(Tudom, hogy tudod, de gyakran elfelejtjük.)
A hagyma szálasan a legfinomabb hozzá, próbáld ki a bazsalikommal!
A krumplit takard be 10-15 percre bontogatás előtt, akkor jobban le jön a héj, és nem dobod ki a "javát"!
Szalonnából óvatosan katonázz, mert az tényleg "megülheti" a gyomrodat!"
Végül: ez az étel is akkor a legfinomabb, ha jó kedvvel, társasággal, vagy családdal, párunkkal fogyasztjuk, együtt ülünk a vendégasztalhoz.  Egy ilyen estének nincs párja! Lehet kézzel enni, nyakig zsírosnak lenni, pucolni a krumplit. A gyerekek is örülni fognak!


a sült krumpli ízlésesen tálalva





Nincsenek megjegyzések: