2014. március 25., kedd

Mi legyen a kertben?

 
...sok minden, és alig valami... 
A hétvégén ellátogattunk a "Garden Expo" nevű kiállításra. Egészen elgondolkodtatott: mi is kell egy kertbe? A látottak alapján azt hihetném, hogy milliódolláros jacuzzi, és műfű, néhány orchideával.Kinek mi. Feltétlenül jó tudni, ha valakit komolyan érdekel, hogy hány helyen fúj be a buzgár. De vajon mit gondolna a kertről egy idegen, aki sosem járt a Föld nevű bolygón? Régen önismereti órákon sokszor volt ilyen feladat, és mindig jó tükröt tartott egy-egy dologgal kapcsolatban. Természetesen ez nem jó vagy rossz kérdése, amit lát az VAN, és KÉSZ. Csak falusiként eltöprengtem azon, vajon milyen irányba halad a kertvilág, és ez kiket szólít meg. És jó diákhoz méltón, elgondolkodhatok, és talán más is, hogy számomra mit is jelent a kert. Mert újra rájöttem, hogy ezek a kiállítások az embert visszavezetik ahhoz, hogy ő mit is szeretne, és mit nem. Milye van, milye nincs, és mi az, amit nem is akar. Mérleget vonhatunk, számunkra mit jelent a föld, kert, a vidék. a virág, a vetemény, fű, fa..kő, vagy műanyag...Kissé szintetikus érzésekkel hazafelé megnyugodtunk, hogy a mi környezetünk valódi, élő. Hogy kinek is zöldebb a fűje? Nekem, vagy Szomszédnak, az mindegy is...Végül az a lényeg, hogy az illető jól érezze magát benne.
 
Ha tehát milliós fürdőkádakat, műfüvet, kiművelt kerti pavilont szeretnénk, az sem baj, és nem ördögtől való. Csak szeressük és érezzük a magunkénak.
Mi is kell a kertbe? Olyasmi, amit mi szeretnénk, amit ápolhatunk, szeretgethetünk. Sok minden, és /vagy alig valami...
 
 Néhány kellemes kép...
 
 
 


 
 

1 megjegyzés:

mancoka kertje írta...

Igazad van, tényleg az a jó ha elindít valamit bennünk egy-egy ilyen kiállítás. Én is sokat szoktam gondolkodni rajta, hogy milyen a szép kert. Arra már régen rájöttem, hogy nekem nem a milliméterre megtervezett, más által elkészített kert. Igazán széppé, szívet,lelket melengetővé az teszi, hogy én dolgoztam meg vele, én képzeltem bele valamit, és mindig úgy alakítgatom hogy kedvem teljen benne. Sokaknak más véleménye van erről, de ez így jó, hiszen így lesz sokszínű, szép a világ.