2014. május 14., szerda

Dekorációk

 Én hiszek abban, hogy az apróságok, és a részletek határozzák meg azt, ahogyan otthon, vagy bárhol máshol érzem magam. Ezért fontos egy kulcslyuk, egy vasalat, egy kis dísz a kilincsen, vagy az udvar rejtettebb zugai, ahová odalépve felkiáltunk, óhhh, de jó! Ezért én itthon is ez képviselem. Abban is hiszek, hogy nem kell súlyos pénzeket fizetni mindezért, mert a súlyos pénzekért nem azt a hangulatot fogom megvásárolni, amit keresek. Inkább szétnézek itthon, miből mit lehetne. Ezzel azért vigyázni kell, mert határtalanul már túlesünk azon a bizonyos lovon. A kevesebb tényleg több, és egy-egy ötletet később is jól időzíthetünk, nem kell mindent azonnal eldurrantani:-) A másik amit gondolok, hogy a falusi élethez, illetve az életérzéshez annyi minden tartozhat, kinek kinek más adja az otthonosság érzését.
Néhány ötlet, amelyet ha jó környezetbe illesztünk, kedves színfolttá válhat, és meglepetésként hat nekünk magunknak is, ha kertünk egy -egy szegletében járunk. Jól tesszük, én ezt tapasztaltam, ha nem csak ahol látszik, tehát a közvetlen udvaron, hanem hátul a sufniknál, a fészernél, garázs mellett, vagy még a veteményes mellé is teszünk valami kedveset, személyeset.Például egy kosár tobozt.. Én most egy táblát akarok festeni egy darab faszeletre levendulásom szélére, csak a biztonság kedvéért:-) És ott ki látja? Szinte csak mi! De mégis olyan jó látni. Ezek is így születtek, amiket megmutatok...Ezt most különösen szeretem, egy hátsó rész dekorálására született. Demizson üveg, aktuális virággal, ággal, árokpartról szedett zölddel. Mellette egy tartó, ezzel azzal. Kiváncsi vagyok, valaki ráismer-e, mi lehetett régen? Később külön is megmutatom ezt...Erre asztalra tehetjük pihizés közben a sört, bort, pálinkát:-)


Régi teáskannánk újra éledve. Benne metélőhagyma...Teraszra került kékek, amiket gyűjtögetek...Régen tejet, és ebédet hordtak benne a nagyszüleim, és még anyukám is. Hát nem nagyszerű, hogy így megmaradtak?? Még bádogos folt is van rajtuk, amit ma már nem látni, mert nincs aki befoltozza...
További képekért katt ide!

2 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Annyi édes ötlet, amit adtál, hisz ilyenek nálam is vannak, valahogy eddig mégsem gyűlt egybe a sok kedvesség-otthonosság, pedig van, megyek máris és fotózom:)))Azaz majd csak holnap, mert most nyugszik a nap.

Névtelen írta...

Nagyon kedves ötletek. Szerintem az asztaldísznél a (fém?) rácsos tároló
evőeszköztartó lehetett.