2016. május 20., péntek

Levendulásunk

Aprócska háztáji levendulásunkról idén még nem írtam. Ennek oka, hogy eddig fejlődött, alakult, formálódott. Bár igen nehéz már rendesen fűteleníteni, mégis megpróbáltuk a kőkemény földből legalább felületileg eltávolítani a pásztortáskákat, a folyófüvet.Ha nem teszem, teljesen beszövi a folyófű, és akkor aratáskor sok dolgom lenne vele, mire kitisztítanám.
A régi levendulák csodásan megnőttek;  a kevésbé koros bokrok pedig alig múlják alul társaikat. A területet két éve bővítettem, ugyanazzal a típussal; angustifoliaval. De ezt korainak adta el ugyanazon eladó, és valóban. Máris virágzik, szépek és egészségesek.

 Lássuk a 2016-os levendulákat, virágzás előtt, és közben, májusban!

Szeretettel mindenkinek!

 


A terület négy sarkát ültettem be, egyenlő oldalú háromszög formában: tehát van négy egyenlő oldalú háromszögnyi levendulás sarok. Közötte pedig a dísztökök szoktak helyet kapni. Velük egy baj van: hogy igen szaporák, és mindig futhatok utánuk, hogy ne kapjanak rá teljesen a levendulákra. De mivel ősszel a tököket is nagyon szeretem, a kert többi felszántott részében pedig vetemény van, így itt kell hogy megférjenek...





 Íme  a régi ültetvény: hamarosan ez is virágba borul. Fittyet hányva arra, hogy mikor is lenne a levendula virágzásának ideje!




Ha szereted a levendulát,  nézd meg a Levendulásom oldalamat is, fenn a fejlécben megtalálod. Itt végig követheted létrejöttét.

Nincsenek megjegyzések: