2016. december 4., vasárnap

Táblagép helyett

Gyúródeszka, gyúrótábla, ki hogy hívja, de mindenki tudja miről van szó, és a  legtöbb otthonban, ahol szoktak sütni-főzni van ilyen konyhai eszköz.
Én nagymamám régi- régi deszkáját alakítottam át. Nincs túl jó alapállapotban, gyúrásra már nem szeretném használni, így azonnal jött az ötlet, hogy befestem.Már régóta halogattam, de a novemberi jó idő kedvet adott hozzá! Ha felkerül a falra egyszer, ez a része lehet a krétatartó. Ez ugye a kitámasztója.Minden adott egy fali táblához, ami elég nagy, lehet rajta írást, rajzolást gyakorolni, verset felírni, tennivalókat, emlékeztetőket írni, stb...


A gyúródeszkát  lecsiszoltam géppel, de nem erősen, szinte csak a nagyon használt helyen. Portalanítása után pedig fekete táblafestékkel két rétegben lemázoltam, egy közepes vastag ecsettel.Nagyon kiadós, még maradt is, pedig először nem is hígítottam. Hobbi boltban vettem, ezer forint alatti áron.Vízbázisú, így szűk félóra alatt készen volt, mert gyorsan száradt. Igazán fekete, és olyan régi módi lett:-)

A táblát szeretnénk majd falra tenni, de egyenlőre még gyerekrajzok születnek rajta, kriksz-krakszok, egyebek...Vizes ruhával könnyen letörölhető, de minimum kétszer kell törölni.
Hibák javításával nem foglalkoztam. Úgy jó, ahogy van.


3 megjegyzés:

mancoka kertje írta...

Hogy ez milyen óriási ötlet! Gratulálok!
A nagy értéke nem ettől lesz (lett) csupán, hanem amíg használjátok, a nagymamád mindig ott lesz veled! Kicsit el is érzékenyültem, elleptek az emlékek.....

Gitta írta...

Aranyos vagy! Mindig van mit menteni...

Monika írta...

Zseniális,köszönöm! remélem,hogy még megvan a kerti tárolóban a kitett gyúródeszkám.Holnap meg is nézem.:)