Azt hiszem itt az ideje, hogy szétnézzünk a kamrában...Étrendünk, és táplálkozásunk -meglepő módon- átalakult az elmúlt időszakban; csökkenő tendenciát mutat. Vagyis kevesebbet eszünk. Nem tudom ez a korral jár-e, vagy miért van ez így, de így van. Ezért mi már nem pakoljuk teli a kamrát azért, hogy egész télen ha kell hanem befőttet, és lekvárt eszegessünk. Mindenből csak annyit, amennyit biztosan megeszünk. Egy éppen járni tanuló gyermek mellett nekem nem megy hogy túl sok időt töltsek a konyhában, annyit hagy, amennyit fontos persze, hiszen főzni kell, de semmi extra:-) Igyekszem elcsípni egy-egy hétvégét, és nyugodtabb hétköznapot, ha piskótatekercsre fáj a fogam, vagy éppen lángosra!
Ezért kamránk is mérsékelt telítettséggel van ellátva.
Egy kis ez, egy kis az!
Házi főzött paradicsomlé, és ketchup, pár üveggel. (tényleg pár, kb 2x3 dl) uborka és paprika, szilvalekvár, egy kevéske aszaltszilva, nyammogni.
Őszinte leszek, semmit nem én készítettem!
Csak a képeket tudtam-sokszor azt is utólag- megcsinálni, mivel mire megtudom, hogy mi készül anyu konyhájában, addigra már a befejező szakasznál tart.
Ez egy rosszul sikerült kép, de régi húsdarálónk debütál rajta, mint szilvadaráló:-)
|
Szilva aszalás, csak úgy, a napon.
|
Ha szereted a vidéki kamrát, a vidék ízeit, akkor keress a Facebookon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése