2016. október 24., hétfő

Eltűnő kertünkről

Nagy méretű veteményes és egyebek megtermelésére alkalmas kertünk, ami esetünkben igazi paraszti konyhakertek, kapálós sorokat, gyomos barázdákat takar - nem abban az értelemben vett kert, amiről sokaknak talán egy szép virágos füves, fás kert, udvar jut eszükbe -ezen az őszön búcsút intett...Búcsút intettünk egymásnak. Mérete és gondozási igénye túl nőtt az időkeretünkön. És nem azért, mert dísztököket rendezgetek szabadidőmben:-) Helyette tömhetném a kamrát jó falusi asszonyhoz méltón. Nem ezért döntöttünk így. Belátásunk tetté erősödött, és felszámoltunk ismét egy darabkát. Maradt még persze kicsi répa, kicsi hagyma számára a levendulás közepe. Azt hiszem, annyi elég lesz egy szezonra fogyasztásra.
Régi képeim kertünkről:






























Mindez jövőre kicsiben...

2 megjegyzés:

Monika írta...

Nagyon sok idő kell a veteményesek ápolásához.Az én kertem is kisebbedik. Régen még fóliám is volt, amikor otthon voltam a gyerekekkel. Ezt napi munkába járás mellett képtelenség művelni.

Gitta írta...

Így van.Édesanyámnál nekünk is volt fólia. Most sajnos el kellett engednem a csak saját termesztésű eledelek mítoszát. Még jó, hogy sosem voltunk akkora étvággyal, hogy tömött sorokba kelljen pakolni a kamrát.Igyekszem jó minőségűt vásárolni.