2012. szeptember 17., hétfő

Koszorú hortenziából

Hortenzia koszorúm készítése...
 

 
Régóta tetszettek a hortenziából készített koszorúk. Szereztünk néhány fejet, amelyet megszárítva sikerült végre készíteni egyet.
 
A szárításról megoszlottak a "szakértői vélemények"; van, aki szárazon szárítást, van aki vízben áztatva való szárítást javasolt. Végül is nem jutottam dűlőre, hogyan jobb, így mind a két verziót kipróbáltam. Vagyis egyik adagot vízben hagytam elszáradni, a másikat felakasztottam a fenyő alá, és ott száradt el. Végül az előbbi-vizes techika vált be-mivel a sima szárítással teljesen szétszáradtak, és lehullottak virágok. A vizes módszerrel elszáradtak ugyan, de nem esett szét a fej. Így abból készült a koszorú.

 
 
 
 

Ezek vízben száradtak el; leszedéskor legyenek rózsaszínek, ezt is kertészeti oldalon olvastam...




Ezek szárazon lógtak a fenyőnk alatt...




A koszorú




Elkészítéséhez egy szalma alapot használtam, ragasztópisztolyt. A leszáradt fejeket mint egy karfiolfejet, rózsákra szedtem, mert én egészben nem bírtam felragasztani. Így kis fejeket ragasztgattam egymás mellé...
Hét virágfej volt, az mind el is fogyott. Egy-két virágszirom lehullott persze, de ha megráztam nem hullott...Szerintem ez jó hír.:-)

Kitettem a teraszajtóra. Majd kiderül, mit bír.


Ha tetszik a vidéki élet, ha szívesen olvasol a vidékről, és nézegetsz képeket, akkor légy társunk a facebookon is. Itt megteheted csatlakozásodat!

4 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

A vízben szárított nekem "besült", színevesztett lett, kókadt, igaz nagy meleg volt akkor.A lógva szárított látványra szép, igaz még nem nyúltam hozzá. Szép lett a koszorúd.

Névtelen írta...

Finoman elegáns.Tetszik.

Pepi írta...

Vízben szárítva nem rohad a szára?

Gitta írta...

Pepi!

De! csak utána már nem írtam erről.Át is raktam száraz verzióba:-)