2012. május 6., vasárnap

Jelzőtáblácskák zöldek mellé...




Ha jól bevásároltál fűszernövényekből, vagy magad hajtattad, ha kiskertedben, teraszodon díszelegnek apró zöldek, megérdemlitek mindketten, hogy egy  stílusos, otthon elkészíthető, vidékies hangulatú "névtáblácska" tovább fokozza a hangulatot!

Az ismert és megvásárolható tábla formájú leszúró helyett ajánlom neked ötleteimet, amelyeket a napokban sikerült formába öntenem.
Bátran vágj bele, hiszen a rövid idő alatt elkészíthető, kedves-otthonos, funkcionális és egyben díszítést is ellátó apróságok hamar a vendégeid kedvencévé válnak!
A részletek fontosak! Én szeretem őket!

Felhasználtam borosüveg dugóját, régi aluvillát, kanalakat, amelyeket a nagyszüleim használtak, fa fűszerkanalat, és facsipeszeket. Keress alkoholos filceket, és ülj neki!

Az eszközök legyenek tiszták, szárazak. A filc jól fogjon, mert erősen szívja a fa és a parafa. Ha kitaláltad milyen stílusú feliratot szeretnél, skicceld fel előtte egy papírra, vagy csinálj egy prototípust. De persze improvizálhatsz is, így mind más lesz! A csipeszeket csippentheted a villa szárára, vagy hurkapálcára/bambuszrúdra (amit grillezéshez árulnak). A fűszeres "kanálkát" érdemes kisméretű cserépbe rakni, mert szerkezeti adottságai miatt nehezen függeszthető fel. A kanalakba írhatsz is, így egyedileg is funkcionál, mint jelzőtábla. Ékesebb, díszesebb villa szárát érdemes "mutogatni", azt akár önállóan is használhatod a cserépben.

Ha szabadban tartod, kezeld le a felületet lakksprayvel, mert a víz tönkreteheti.
Remélem sok örömed lesz bennük! És apró ajándéknak is kedves!


Villára szúrt parafa a bazsalikom mellett.

Közelebbről...



Csipesszel díszítve

Csipeszek, kanalak



Mi mindenre jók!!






"Merre induljak?" Akár így is felhasználható...


A mintákat te találod ki-)) Színezheted, formázhatod kedvedre, vagy ami illik a környezetbe...



Levendulában is itthon vagyok:-)




Kedvencem


Használhatsz még különböző alakú fakanalat, apró ágacskákat akár, amelyek elég vastagok ahhoz, hogy lefaragjunk róla egy kis feliratnyi helyet.

Ha van még több ötleted, és el is készítetted, oszd meg velünk!

Ilyen apróságokkal foglalatoskodni jó dolog. Lélek nyugtató, lelassító...Csak meg kell találni azt a pillanatot, amikor jót tesz, és nem zavar a pepecselés...:-)


Ha tetszett a bejegyzés, légy rendszeres látogatóm!

Még több képet mutatok Neked itt!


Ha érdekel a vidéki élet, vagy benned is rejtőzik egy vidéki lélek, akkor látogass meg újra, csatlakozz facebook közösségünkhöz!
Ezt megteheted itt!

Nincsenek megjegyzések: