2012. július 26., csütörtök

Mi kerül a kamrába?

A kamrámban megszámlálhatatlan üres üveg díszeleg. Ezek apránként kerültek hozzám, mindig az otthonról elhozogatott aktuális savanyúság, befőtt, és lekvár formájában. Idén selejteznem kell, mivel a túlzsúfoltság túlzsúfolja a gondolkodásomat is, és az nem jó. Lényegét tekintve, jobban szeretem az átlátható helységeket, polcokat, még ha tele is vannak. Az üvegek egyrészébe idén is kerül ez -az, a többi pedig visszavándorol anyukám polcára, aki szintén rakosgatja, tologatja őket, és próbál megszabadulni tőlük különböz trükkös módszerekkel.

Egyenlőre uborkát raktunk be, néhány üveggel; érdekes, hogy a régi tizessével való befőzés, savanyítás már a múltté...Talán mi eszünk kevesebbet, vagy az időnk lett véges, vagy kedvünk nincs? Nem tudom, de tény, hogy csökkent a kapacitásunk.
Az uborka mellé néhány üveg baracklekvár is került, és azt hiszem, kert ide vagy oda, másfélét nem is  teszünk el. Ugyanis rájöttünk hogy ezt szeretjük, és a többi rendszeresen nem fogy el. Nagyon kellemetlen kiönteni a maradék lekvárokat.
Így mi most annyit teszünk el, amennyit biztosan megeszünk.

Néhány kép a barackról, amely sajnos nem a m fánkon termett, mivel az kifagyott.

A befőzés hagyományos, rotyogtatós módszerrel történt, több cukorral, mert a barack íze nem volt túl édes, így a lekvár is savanykás szokott lenni. Igazi kalóriabombák ezek, de azt hiszem ez a pár üveg nem fog ki rajtunk!



Ez két üveg "próbalekvár". Ebben ugyanis levendula ágat tettünk. Még sosem ettünk ilyet, kíváncsi vagyok rá nagyon!







Ha többet szeretnél tudni a vidéki élet szépségeiről és fáradalmairól légy rendszeres olvasóm!

Még több képet, és inspirációt találsz az "A vidék itthon" Facebook oldalán!
Csatlakozz hozzánk TE is!

Nincsenek megjegyzések: