2018. január 16., kedd

Téli képek jégkoszorúval

Még tavaly készítettem ezt a jégkoszorút, de valahogy elmaradt...Sosem csináltam még, de sok szép blogbejegyzést olvastam, ahol csodaszép jégkoszorúkat készítettek. Mivel az időjárás -emlékszem  -nem volt túl kegyes hozzám, így az elhatározástól talán egy bő hónap is eltelt, mire kellően fagyos lett a hőmérséklet, és az tartósan meg is maradt. Ez volt az első, és gondoltam legyen levendulás!






 Így utólag látva, tehettem volna bele több levendulát is. Készítettünk egy másikat is, abban volt még csipkebogyó is; azt bevittük az oviba. Amikor készült, nagyon- nagyon hideg volt; így én kinn fagyasztottam a teraszon, de még így is eltartott bő 24 óráig, mire teljesen megkeményedett.
A jégkoszorú mellett egyéb -természetes - szépségek díszítették az udvart, és a kertet:







Alább pedig az idei -2018-as - mai 'havasok'...




Egy hó fogságában ragadt farepcsi...jaj!




Vasmadaram fehér bundában 

 Kabát nélkül


Kisházunk ablaka télen...



Apró gyapotgombócok a mályvafán... Vagy valami ilyesmi:-)


Kicsi színek



...és LEVENDULÁSOM



2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Micsoda egyszerű elkészíteni, s milyen jól mutat. A jégkoszorú. Sok növényt azért hagytam fent, hogy mutasson a kert a hó alatt is. Látom, neked is hasonló a kerted. Oly szép ilyenkor is.

Gitta írta...

Kedves Holdgyöngy!

Teljesen egyetértek veled. A jégkoszorú olyan, hogy folyton észben kell tartani, és amikor eljön a pillanat elkészíteni. De csak akkor ha jó pár napig mínuszok lesznek...így aztán vagy idő hiányában, vagy más okból kifolyólag nem mindig készül el. Ez egy igazi idénytermék:-)
A téli kertet pedig fel kell fedezni...ahogy írod!